ОСТАННІ НОВИНИ

Сихівчани вирішили боротись з горами сміття по-своєму

|

Учора ввечері на Сихові на двох сміттєвих майданчиках невідомі особи підпалили сміття. Про це повідомляє «Варта-1» у Facebook, передає кореспондент Львівського порталу.

1

«На Сихові біля ринку «Санта Барбара» вже в двох місцях підпалили сміття, яке не вивозять. Люди викликали пожежну службу»,- йдеться у повідомленні.

2

Нещодавно цікавим методом вирішили боротися зі сміттям на Левандівці.

Нагадаємо, проблема з вивозом сміття з’явилась у Львові після трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі, де загинуло четверо осіб. Після того сміттєзвалище закрили, а міська влада Львова почала «катати» львівське сміття у всіх напрямках країни та області. Втім, як тільки в якомусь населеному пункті дізнаються, що до них їде сміття зі Львова, мешканці починають бунтувати.

Нещодавно міська рада Львова вирішили відновити завезення сміття на Грибовицьке звалище, мовляв, для його стабілізації. Втім мешканці села Малехів перекрили дорогу, тому стабілізаційні роботи довелось припинити.  Потім депутати міськради міста проголосували за «сміттєвий договір з селом Малехів, на території якого фактично і розташоване сміттєзвалище. Згідно договору, Малехів отримає різного роду преференції від Львова, якщо надасть місту земельну ділянку біля сміттєзвалища, а також дозволить стабілізувати звалище сміттям. Малехівська сільська рада на цю та інші пропозиції влади Львова не погодилась. А Львів тим часом викладає десятки мільйонів на те, щоб возити своє сміття у віддалені куточки країни.

Фото: Варта-1

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *