ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканцям Львівщини нагадують: багаття загасити легше, ніж ліс

|

Департамент екології та природніх ресурсів вкотре звертається до мешканців Львівщини з проханням бути вкрай обережними у поводженні з вогнем у лісових масивах та поблизу торфополів під час спекотних літніх днів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

2

Окрім цього, департамент екології нагадує, що у період спекотної погоди, що має пожежонебезпечний характер, забороняється розводити багаття у лісах, заїжджати транспортом на територію лісового фонду (крім транзитних шляхів), відвідувати хвойні насадження при 5-му класі пожежної небезпеки, палити та кидати непогашені сірники, недопалки, витрушувати з люльок гарячий попіл, самовільно спалювати залишки сухої рослинності або твердих побутових відходів.

1

“Ми завжди повинні пам’ятати, що своїми невиваженими вчинками можемо завдати значної шкоди довкіллю. Залишене без нагляду вогнище, кинутий сірник, або навіть викинута склянка під променями сонця можуть спровокувати масштабну лісову пожежу, а неконтрольоване випалювання сухої стерні або побутових відходів, зокрема поблизу торфополів, – затяжне, багатоденне горіння торфу”, – зауважив директор департаменту екології та природних ресурсів Руслан Гречаник.

Варто пам’ятати, що дотримання вимог правил пожежної безпеки у спекотний період дозволить запобігти виникненню пожеж в області.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *