ОСТАННІ НОВИНИ

Минула доба у зоні АТО пройшла без втрат

|

Учора у районі проведення АТО жоден український військовий не загинув та не був поранений. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба РНБО.

22-06

За словами речника  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрія Лисенка, на Луганському напрямку не припиняються обстріли Новозванівки. «Пізно ввечері там противник відкривав вогонь з озброєння БМП, гранатометів та стрілецької зброї», – додав він.

Також Лисенко повідомив, що ворог застосував важке озброєння одразу в декількох районах на Донецькому напрямку.

«Так, артилерія застосовувалася у Майорську. По позиціях захисників Троїцького ворог випустив за добу 130 снарядів із мінометів. Важкі гармати, нарівні з гранатометами та кулеметами, НЗФ застосовували й у авдіївській промзоні. Під мінометним вогнем противника вчора опинилася й шахта Путилівська (відома  як «Шахта Бутовка-Донецька»)», – зазначив він.

Окрім цього, пізно ввечері на наші позиції поблизу Миколаївки Другої, що на північ від окупованої Горлівки, бойовики випустили більше 20 артилерійських снарядів калібром 122 мм. Загалом, за минулу добу, противник порушив режим тиші на Донецькому напрямку 13 разів.

Маріупольський напрямок

Водночас Лисенко наголосив, що у порівнянні з минулими тижнями наразі відносне затишшя є на Маріупольському напрямку. «Жодного разу не було зафіксовано застосування важкого озброєння з боку окупантів. Продовжуються обстріли Мар’їнки та Красногорівки зі стрілецької зброї; там же були активними снайпери противника. На світанку НЗФ провели обстріл позицій сил АТО у районі Водяного. Поодинокі провокації відбулися у селах Тарамчук, Новотроїцькому, Гнутовому та Талаківці», – пояснив він.

Так, усього на Маріупольському напрямку відбулося 13 обстрілів позицій сил АТО.

Тим часом, попри небезпеку обстрілів, на передовій продовжуються саперні роботи українськими військовими інженерами. За минулий тиждень сапери знешкодили 443 вибухонебезпечних предмета.

Фото: РНБО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *