ОСТАННІ НОВИНИ

Звалище у Жидачеві загорілось через львівське сміття?

|

Ймовірна причина загоряння звалища у Жидачеві – перевищення обсягів завезення сміття. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Жидачівське сміттєзвалище1

 

Через припинення вивезення сміття на Грибовицьке звалище тверді побутові відходи зі Львова на сьогодні возять на районні та міські звалища області. Це стосується й міського звалища у Жидачеві, на якому вчора, 14 червня, загорілось сміття. Про це повідомив в.о. директора департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА Олександр Харчук.

«Фактично за десять днів, з 1 до 10 червня, на Жидачівське сміттєзвалище зі Львова вивезено 93 машини твердих побутових відходів, що становить майже 1000 тонн. Не виключено, що власне перевищений обсяг завезеного сміття, яке прийняло міське звалище Жидачева, та яке належним чином не встигають утилізувати, могло стати однією із причин загоряння», – зазначив Олександр Харчук.

Нагадаємо, що у зв’язку з екологічно небезпечною ситуацією та проведенням пошуково-рятувальних робіт на Грибовицькому сміттєзвалищі, з 29 травня було припинено вивезення ТПВ на цей полігон.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *