ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрилася виставка до 90-ліття Бориса Возницького

|

Сьогодні, 19 квітня, у Львівській національній галереї мистецтв відкрилася виставка “Музей – моє життя. До 90-ліття від Дня народження Бориса Возницького”. На заході зібралися представники влади, мистецтвознавці, художники, громадськість та соратники видатного музейника, повідомили Львівському порталу у прес-службі ЛОДА.

возницьк

Як розповіла куратор виставки Наталя Філевич, експозиція складається з кількох розділів, в яких представлені основні напрямки діяльності Бориса Возницького і розповідають про різні етапи його життя: роки експедицій, часи боротьби за замки, період виставок та наукової діяльності.

Нагадаємо, що 2016-й рік на Львівщині проголошений роком Бориса Возницького.

Довідка

Борис Возницький, Герой України,  видатний музейник сучасності, багатолітній директор музею, котрий тепер носить його ім’я, – все своє життя присвятив боротьбі за збереження пам’яток  української культури. Ще за радянських часів Возницький почав рятувати від знищення старі іконостаси, сакральну скульптуру, стародруки, церкви та замки, в котрих відкривав музеї та виставкові зали. Перетворивши картинну галерею у музейну імперію з 17-ма філіями, Борис Возницький в такий спосіб зберіг для нащадків тисячі реліквій національного значення.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *