ОСТАННІ НОВИНИ

Територіальні громади Львівщини отримають 46 мільйонів

|

Вже наступного місяця в об’єднані територіальні громади почнуть надходити кошти державної субвенції на розвиток інфраструктури. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

gromady

Усього держава виділила на підтримку новостворених об’єднаних територіальних громад 1 мільярд гривень. Як розповів, згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів, ОТГ Львівщини отримають у рамках державної субвенції майже 46 млн грн.

За словами керівника Офісу реформ у Львівській області Віталія Корецького, ці кошти по об’єднаних громадах розподілятимуть в залежності від площі та кількості сільського населення. На Львівщині найбільші субвенції отримають Тростянецька (6129,3 тис грн), Воле-Баранецька (3911,7 тис грн) та Бісковицька (3873,2 тис грн) об’єднані територіальні громади.

«Державна субвенція – це не єдині державні кошти, які ОТГ отримають на свій розвиток у цьому році. ОТГ Львівської області подали 31 проект на конкурс Державного фонду регіонального розвитку. І ми сподіваємось, що конкурсна комісія підтримає наші громади», – сказав він.

Окрім того, за підтримки міжнародних донорів у двох ОТГ Львівщини можуть бути створені Центри надання адміністративних послуг.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *