ОСТАННІ НОВИНИ

Двом львівським журналісткам заборонили в’їзд в Росію після відвідин СІЗО Савченко

|

Двом журналісткам львівської газети «Ратуша» заборонили в’їжджати у Росію після того, як вони стояли під Донецьким СІЗО Ростовської області, де судять Надію Савченко. Про це у Facebook повідомляє одна із журналісток Ірина Юзик, передає кореспондент Львівського порталу.

сізо

«Стояння під СІЗО не пройшло непоміченим як і загалом наші з Христина Інжуватова скромні персони: сьогодні вночі нам заборонили в’їзд до Російської Федерації. Не те щоби на зовсім, але … все як завжди з поправкою на Росію. На питання «чому?», відповідь: «Ваше присутствие на територии РФ не желательно. Мотивацию обьяснять не обязаны», – йдеться у повідомленні.

Також журналістка повідомила що розпитували працівники ФСБ їх з колегою про Степана Бандеру, нацистів і т.д.

«Про що «бесідували»? Про все на світі. Ясно що, з кожним окремо і по колу. Попереджали, що можуть вже прямо на місці відкрити кримінальне провадження, обшукати, затримати на 48 год. тощо. Найголовніше питання: хто, на нашу думку, воює на Донбасі і хто такий Ярош. Казали, народ Донбасу молиться, аби повбивали всіх нацистів. Ми казали: ми теж. Вони: «Ну мы имеем ввиду с вашей стороны». Ми: «А ми з вашої». В Христини запитали хто такий Степан Бандера. «Герой»,- каже вона. «Подчеркни»,- каже фсб-шник. «Так-так, жирною рискою», – вторила йому Христина. «А вы знаете, вот Савченко когда воевала на Донбассе, откинула покрывала с трупов и…» Підказую: «І з’їла їх!» Замялись. Чоловік пише смс: давай так, аби не було невдовзі ‪#‎FreeYuzyk», – повідомляє журналістка.

За словами Ірини Юзик, працівники спецслужб просканували її сторінку у соцмережах.

«І так, до слова, коли мене покликали на допит, мої візаві уже цитували мої пости із Фб і «оказували публікації інтернет-ЗМІ про нашу дружбу з Надією, нашу підтримку їй у суді і під СІЗО. Христині взагалі сказали, що вона може становити “Угрозу всей Росийской Федерации”. Короче, злякалися наших квітів ) У листопаді злякались книжок. Я, до речі, про них згадала, попросила віддати. Казали поцікавляться і дадуть знати. Ми ж не забудемо», – зазначила вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *