ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові ніяк не можуть обрати керівника Центру допомоги бійцям АТО

|

Минулого тижня у Львові була створена робоча група щодо призначення керівника Центру надання послуг учасникам бойових дій. Вона не має юридичного підґрунтя, але все ж має вплив на рішення міського голови. Про це сьогодні, 9 березня, на брифінгу розповіли члени групи, передає кореспондент Львівського порталу.

Центр допомоги учасникам АТО

«Сам Центр юридично з’явився в грудні 2015 року. В січні були вже проголосовані програми, де різні департаменти ЛМР мають свою роль в певному процесі. Тобто ми щось пробували робити ще з грудня, але наша проблема в тому, що певні групи собі самостійно збиралися і обговорювали певні проблеми», – вважає начальник відділу кадрів Львівської міської ради та член робочої групи Галина Бордун.

Що ж стосується керівника Центру, то тут знову ж таки залишається чимало відкритих питань. Діючий керівник Роман Лагіш, через неточності відбору, офіційно був лише одним кандидатом на цю посаду, тому його й було обрано. Варто зауважити, що згідно з голосуванням він отримав 6 з 12 голосів, тобто не більшість голосів. Оскільки комісія має лише рекомендаційний характер, то Андрій Садовий юридично мав повне право призначити  отця Романа на посаду керівника Центру надання послуг учасникам бойових дій, незважаючи на обурення громадських активістів.

«Оскільки навколо призначення керівником центру священика Романа Лагіша виникло чимало дискусій, УГКЦ заявила, що буде офіційно відкликати отця з цієї посади. Ще минулого тижня він написав заяву на звільнення. Втім до 11 березня Роман Лагіш ще виконуватиме свої обов’язки», – розповіла Галина Бордун.

Оскільки є чимало юридичної документації, пан Роман повинен офіційно підписати всі папери на покидання цієї посади. Після цього буде оголошено конкурс на заміщення цієї посади. Будь-яка кандидатура, яка готова податися на керівника Центру, повинна надати чималий пакет документів. Члени робочої групи будуть відправляти ці документи на комісію законності, яка буде заслуховувати всіх учасників та сформує протокол для міського голови зі своїм рішенням.

Серед критеріїв, за якими відбиратимуть кандидатів на посаду керівника Львівського центру надання послуг учасникам АТО, є обов’язкова причетність особи до зони АТО, досвід громадських робіт, управлінські навики, а також готовність публічно задекларувати свої доходи.

За словами Галини Бордун, очільника Центру планують затвердити вже за два тижні. Наразі на дану посаду претендують троє людей, серед яких є і Юрко Досяк – головний опонент Романа Лагіша.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *