ОСТАННІ НОВИНИ

Кому найлегше і найважче знайти роботу

|

Перший місяць року – період завершення свят і початок нового бізнес-сезону. Компанії відновили набір персоналу, і показники кількості вакансій «вийшли» на досвятковий період. Кількість нових резюме збільшилось у порівнянні з груднем, проте впала на 5-6% відносно жовтня-листопада 2015 року. Це призвело до ледь помітного зниження конкуренції на ринку праці. Про це Львівському порталу повідомили у Міжнародному кадровому порталі hh.ua.

Робота пошук

Згідно даних кадровиків, у січні на одну вакансію претендувало три вільних спеціаліста.

Зниження активності пошукачів після свят призвело до незначного зниження конкуренції на ринку праці.

Традиційно найвищим показник конкуренції був у столиці (чотири претенденти на одну вакансію). Також в ТОП регіонів з найвищою конкуренцією увійшли Київська, Запорізька і Полтавська області. Досить складною залишається ситуація на сході країни – в Донецьку та Луганську де претендує 10-11 кандидатів на одну вакансію.

Як і раніше, найнижча конкуренція на заході України, а саме в Закарпатській, Львівській, Волинській, Тернопільській та Чернівецькій областях. Там претендує не більше одного пошукача на вакантне місце.

Рейтинг проф. сфер з найвищою конкуренцією не змінився. Як і наприкінці 2015 сюди входять бухгалтери і фінансисти. Також першість у рейтингу проф. сфер з найвищою конкуренцією утримують юристи, банківські службовці та спеціалісти з управління персоналом, попит на яких впав іще більше у порівнянні з попереднім місяцем.

64

Помітно зросла конкуренція серед керівників вищої ланки. У січні на одну вакансію в середньому претендувало 12 ТОП-менеджерів. Наприкінці 2015 року цей показник був не більше 8-9 претендентів на посаду.

65

Незначними були зміни в ТОП-5 проф. сфер з найнижчою конкуренцією. Як і наприкінці минулого року, великий попит існує на представників робітничих спеціальностей, співробітників страхових компаній та спеціалістів з продажів. Незважаючи на невелике зниження кількості вакансій для працівників у сфері туризму та готельно-ресторанного бізнесу, ці спеціалісти змогли втримати позиції в ТОП-5 проф. сфер з найнижчою конкуренцією.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *