ОСТАННІ НОВИНИ

Власників електромобілів запрошують до участі у Міжнародному Електромобільному Марафоні

|

22 травня у Львові стартує Електромобільний Марафон «Львів – Монте-Карло – 2016». Про це підготовку та мету марафону сьогодні, 1 лютого,  на брифінгу розповіли організатори Електромарафону, передає кореспондент Львівського порталу.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Марафон проходить вже вп’яте поспіль під патронатом Його Світлості Принца Монако Альбера II і мерів приймаючих міст. Кожного року змінюється місце старту, але фінішують електромобілі  традиційно в Монте-Карло. В цьому році свій початок Марафон візьме у Львові.

Як зазначають організатори, основною метою Марафону є привернення уваги жителів планети до проблем захисту навколишнього середовища і зниження викидів вихлопних газів шляхом переходу на екологічно чистий вид транспорту.

«Ювілейний 5-ий Марафон невипадково стартує з міста Лева, адже Львів і Монте-Карло мають історичний зв’язок. Саме у цих містах у 30-их роках ХХ століття проходили кільцеві конки на автомобілях», – розповідають організатори.

Голова міста Андрій Садовий сказав, що дуже радіє, що цей малафон розпочнеться саме у Львові і навіть запропонував організаторам електробус у якості конкурсанта.

«Сьогодні світ розуміє, що майбутнє за електромобілями. Для нас важливо, щоб ми показали для України та для всього світу, що ми не тільки маємо брати все, що є найкраще в світі, а ще й пропонувати. І я б дуже хотів щоб наш електробус брав участь у цьому ралі зі Львова до Монте-Карло», – сказав мер Львова.

електромарафон

ElectricMarathon, унікальний за своїм форматом і довжиною маршруту, є інтелектуальною гонкою. На цьому змаганні переможця визначає не швидкість, а точність прибуття до фінішу. Так звана «нульова машина» стартує першою та встановлює еталонний час. Учасник, час прибуття якого більше співпаде з еталонним часом, буде оголошений переможцем. Враховуючи те, що учасники будуть рухатися по дорогах Європи, вони повинні дотримуватися всіх правил дорожнього руху.

«Зарядка автомобілів учасників основного змагання здійснюється за допомогою мобільних трейлерів. Нестаціонарна зарядна станція, яка надається організаторам марафону, дає можливість використовувати електричну потужність 380В 63А, що дозволяє швидко зарядити 15 електромобілів, які беруть участь на всій дистанції. Всі інші учасники зможуть знайти можливість для підзарядки своїх автомобілів самостійно», – зазначають організатори Марафону.

Почесний Консул Монако в Естонії, Президент Електромобільного Марафону Юрій Тамм запросив всіх львів’ян, що є власниками електромобілів стати учасниками марафону та обіцяє, що гонка має бути дуже цікавою.

У 2015 році Марафон вперше стартував з України, з Києва. На своєму шляху учасники подолали дистанцію в 3 тисячі км та відвідали 10 країн та 17 міст Європи.

Фото: electricmarathon.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *