ОСТАННІ НОВИНИ

Мін'юст розпочало новий рік із видачі свідоцтв про народження у пологових будинках

|

Сьогодні в усіх містах України, які долучилися до пілотного проекту Міністерства юстиції з видачі свідоцтв про народження безпосередньо у пологових будинках, рівно о 13:00 пройшов флешмоб. Перші документи отримали малюки, які народилися у новорічні свята – з 31 грудня по 3 січня. Про це пише Урядовий портал.

немовля

За словами Першого заступника Міністра юстиції Наталії Севостьянової, сьогодні у 22 регіонах країни, де вже працює один із найпопулярніших сервісів Мін’юсту – вручення свідоцтв про народження безпосередньо в пологому будинку – одночасно проводився флешмоб із вручення перших документів малюків молодим мамам, які народили у період з 31 грудня по 3 січня.

«Після свят Міністерство юстиції свій перший робочий день розпочало з чудової та позитивної події. Для того, щоб популяризувати наші сервіси, які вже працюють по всій Україні і стосуються різних сфер життя, ми сьогодні запустили всеукраїнський флешмоб», – зазначила Перший заступник Міністра юстиції.

За її словами, всі українці вже на практиці можуть спробувати нові зручні сервіси Мін’юсту: зареєструвати нерухомість та бізнес, отримати он-лайн документи з реєстрів, і послуги, які Міністерство юстиції передало місцевим органам влади та нотаріусам.

«Усі зможуть скористатися сервісами Мін’юсту і зрозуміти, що держава може надавати дуже зручні сервіси, які просто отримати і які асоціюються виключно з позитивними враженнями. Сподіваємося, що в подальшому всі сервіси Мін’юсту приноситимуть українцям задоволення, а українці забудуть, що таке бюрократія і зрозуміють, що держава і якісні сервіси – це синоніми», – резюмувала Наталія Севостьянова.

Начальник Головного територіального управління юстиції у Києві Станіслав Куценко у свою чергу подякував усім, хто причетних до запуску цього пілотного проекту.

«Віднині матір за одну добу може отримати свідоцтво про народження дитини безпосередньо в пологовому будинку. Це є першим вагомим кроком до створення он-лайн будинку юстиції, який передбачає отримання послуг юстиції он-лайн, навіть, не виходячи з дому», – зазначив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *