ОСТАННІ НОВИНИ

Доведений до банкрутства Жидачівський ЦПК можуть купити?

|

Депутати Львівської обласної ради звернулися до прем’єр-міністра України, голови Верховної Ради , народних депутатів з міжфракційного об’єднання «Львівщина» у Верховній Раді щодо ситуації, яка склалася на Жидачівському целюлозно-паперовому комбінаті. Про це повідомив кореспондент Львівського порталу.

da280d53abc4870

Депутати зазначають, що колись на підприємстві працювало 4200 працівників, комбінат входив до десятки найбільших паперових підприємств СРСР і був четвертим за величиною промисловим підприємством Львівської області.

«Після проведення приватизації комбінату в 1998 році на підприємстві ще працювало 3400 чоловік. Тодішні власники комбінату Суркіс, Медведчук, Бродський, Григоришин (усі їхні акції належали офшорним компаніям) займалися пограбуванням комбінату, а не його розвитком. У  2005 році підприємство перейшло до афілійованих компаній з групою «Приват» із Дніпропетровська. Ситуація на комбінаті не покращувалася, а, навпаки, погіршувалася. У вересня 2014 року комбінат зовсім перестав працювати і простоює до цього часу. Підприємство має великі борги за енергоносії, постачання сировини, із виплати заробітної плати, а також найбільший борг – перед кредитором – фізичною особою Коломойським І.В», – йдеться у зверненні.

Водночас депутати нагадали про те, що вже ось 10 місяців триває розпочата судом процедура банкрутства.

За словами депутатів, найбільший в Україні виробник тарного картону і картонної тари Рубіжанський картонно-тарний комбінат виявив бажання стати потенційним інвестором комбінату і навіть купити його. Варто зауважити, що акціонером РубіжанськогоКТК є англійська компанія «Девід Сміт» – одна з найбільших компаній світу на ринку тари.

«Ми, депутати Львівської обласної ради, просимо Вас посприяти у вирішенні питання продажу Жидачівсього ЦПК потенційному інвесторові, зокрема провести перемовини із нинішніми власниками комбінату щодо доцільності продажу Жидачівського целюлозно-паперового комбінату Рубіжанському картонно-тарному комбінатові», – заявили депутати.

Фото: galinfo.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *