ОСТАННІ НОВИНИ

Відсутність представників усіх районів в ЛОР стане ударом по самоврядуванню, - Абаімов

|

Сьогодні, 9 листопада, у Львівському прес-клубі експерти обговорили, чи зможе новообрана Львівська обласна рада (у якій нема представництва всіх районів) сповна представляти інтереси територіальних громад. Про це з місця події інформує кореспондент Львівського порталу.

lor2212

Варто зазначити, що у новообраній облраді 22 територіальні виборчі округи не матимуть свого представництва в обласній раді.

«Будь-який депутат Львівської облради представляє всіх мешканців цієї територіальної громади, а не лише представників свого округу…», – заявила кандидат політичних наук, керівник Західноукраїнського представництва МФ «Відродження» Оксана Дащаківська.

Відтак наголосила на тому, що недоцільно говорити про те, що якийсь округ не є представленим, адже виборці можуть звертатися по допомогу до будь-якого депутата.

Водночас Оксана Дащаківська зазанчила, що Львівська обласна рада повинна займатися стратегією розвитку усієї області. «Не лише Львова, а й сіл…Щоби ми не говорили, що у нас є депресивні райони», – додала експерт.

Своєю чергою виконавчий директор Львівського регіонального відділення Асоціації міст України Василь Абаімов висловив дещо іншу думку: «Як це виглядатиме, коли бабця з Старосамбірського району буде долати таку дорогу до Львова, потім шукатиме депутата у облраді, щоби отримати матеріальну допомогу 200-300 грн…Я вважаю, це неподобство. Це удар по місцевому самоврядуванню».

Водночас адвокат, доцент юридичного факультету ЛНУ ім. І.Франка Дмитро Гудима підтримав позицію Оксани Дащаківської у тому, що обласна рада представляє спільні інтереси територіальних громад.

«Потрібно відходити від системи, коли депутат закріплений за якимсь районом і за нього відповідає…», – резюмував він.

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *