ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пройде масштабне масштабне мусульманське свято Курбан-байрам

|

У п’ятницю, 25 вересня, з 16.00 до 21.00 год. у центрі «Дитяча Планета» (вул. Стрийська, 202) відбудеться Свято для дітей та батьків-мусульман з цікавими вікторинами. Вхід з запрошеннями вільний. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

уб

А у суботу, 26 вересня, з 15.00 до 17.00 дітей запрошують на солодкий стіл до Ісламського культурного центру імені Мухаммада Асада (вул. Авраама Лінкольна, 29а).

Після окупації Криму Росією до Львова та області переїхало близько 2000 кримських татар. Також у Львові проживає багато представників інших народностей, що сповідують Іслам. Саме тому вже другий рік поспіль проводиться Свято Курбан Байрам у Львові.

Організатори заходів: громадська ініціатива «Крим SOS», ВАОО «Альраид», Кримськотатарський культурний центр «Кримський дім у Львові», за підтримки Фонду Hasene та розважального комплексу «Дитяча Планета у Львові».

Довідка:

Курбан-байрам – одне з найбільших релігійних свят мусульман. Свято знаменує день закінчення Хаджу – паломництва вірян до Мекки. У цей день мусульмани приносять в жертву тварин (курбан) у пам’ять про те, як за Кораном пророк Ібрагім хотів принести в жертву Аллаху свого сина Ісмаїла. Але Аллах послав архангела Джабраїла з баранцем і врятував Ібрагімові сина. Жертовне м’ясо роздається бідним, хворим, людям похилого віку, родичам та друзям.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *