ОСТАННІ НОВИНИ

На День прапора у Львові замайорять стяги бойових формувань АТО

|

З нагоди Дня Державного Прапора України у Львові одночасно піднімуть національний прапор України та стяги із зони АТО. Шість бойових знамен українських військових формувань замайорять на флагштоках біля Львівської ОДА. Про це Львівському порталу повідомили в прес-службі облдержадміністрації.

zik.ua_prapor_

Цього дня розгорнуть прапори Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, 45-го полку Національної гвардії України (дислокується у Львові), 703-го інженерного полку Збройних Сил України, 16-ї окремої бригади армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ (м. Броди), 24-ї механізованої бригади, 3-ї аеромобільно-десантної роти 1-го аеромобільно-десантного батальйону 80-ї окремої аеромобільної бригади. Кожен з цих стягів має свою історію, свій бойовий шлях, який під натиском російських загарбників долали українські воїни.

Зокрема, із національним прапором підрозділи Західного регіонального управління Держприкордонслужби з честю та гідністю відстоювали інтереси нашої держави на східних рубежах країни. Зі зброєю у руках прикордонники обороняли українські підрозділи в населених пунктах Успенка, Ізваріно, Краснотлівка, Червоний партизан, Краматорськ, Свердловськ, Волноваха, Сартана, Заря, Новоградівка, Курахово, Великі Новосілки. І це лише частина подоланого бойового шляху. За особисту мужність та відвагу, вірність військовій присязі прикордонників Львівщини відзначали державними та відомчими нагородами.

З самого початку трагічних подій на сході нашої держави особовий склад 45-го полку Національної гвардії України одним із перших став на захист незалежності та суверенітету України. Полк безпосередньо приймав участь у звільненні міста Маріуполь. Також, виконували службово-бойові завдання та охорону блокпостів в містах Дебальцево, Костянтинівка, Дружківка, Слов’янськ, Краматорськ, Первомайськ та Широкіно. Багато військовослужбовців за проявлений героїзм відзначили високими державними нагородами. Під час виконання службово-бойових завдань у містах мешканці залишали свої слова подяки та вдячності на Державному Прапорі України, який майорів над блокпостом.

Державний Прапор України 703-го інженерного полку перебував з військовослужбовцями в зоні АТО на Донецькому та Луганському напрямках, а саме в території населених пунктів Дебальцеве, Троіцке, Світлодарськ, Попасна, Луганське, Майорськ, Золоте, Дзержинськ, Новолуганське, Покровське. За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, особовий склад полку нагороджений державними нагородами та відзнаками Міністерства оборони України.

За час незалежності України 16-та окрема бригада армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ (м. Броди) виконувала різноманітні завдання, зокрема, в складі українських підрозділів у Кувейті, Іраку та Афганістані, а також Миротворчих місій ООН. У період з 13 квітня 2014 року авіаційна група активно долучилася до захисту нашої країни на сході, виконуючи завдання з авіаційного забезпечення дій наземних військ. Особовий склад брав участь в операціях зі звільнення населених пунктів та боях у районі населених пунктів Слов’янськ, Красний Лиман, Краматорськ, Дружківка, Артемівськ, Дебальцево, Савурівка, Амросіївка, Мар’ївка Донецької області.

Військовослужбовцям 24-ї механізованої бригади Державний Прапор України подарували волонтери і з червня 2014 року він постійно був з ними. Особовий склад з самого початку бойових дій тримав оборону українського кордону і виконував бойові завдання. Першим містом, визволеним військовослужбовцями від терористичних окупантів стало місто Ямпіль та населений пункт Закотне. Пізніше – Крива та Сіверськ Донецької області. На центральній площі цього міста визволителів зустрічали місцеві жителі, а цей прапор майорів над головами українських солдатів. За час проведення антитерористичної операції за відмінне виконання бойових завдань понад 400 військовослужбовців бригади відзначені керівництвом держави та Збройних Сил України.

З перших днів АТО прапор 3-ої аеромобільно-десантної роти майорів над БТР-80 №228 під час виконання завдань з блокування м.Слов’янськ. Прапор також супроводжував бронемашину під час оборони міжнародного аеропорту “Луганськ”, подальших боїв за населений пункт Георгіївка, звільнення міста Лутугіно та проведення рейдових дій у напрямку Луганськ-Антрацит. Відступаючи з міжнародного аеропорту “Луганськ”, особовий склад екіпажу БТР-80 №228 зберіг прапор та доставив його до Львова.

Фото: dailylviv.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *