ОСТАННІ НОВИНИ

Отруйний борщівник, що заполонив Львівщину, можуть визнати шкідливим

|

Звернення із  пропозицією внести борщівник Сосновського до переліку шкідливих організмів скерують до Міністерства аграрної політики та продовольства України.Про це повідомив директор департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА Олексій Балицький, повідомляє прес-служба департаменту.

борщівник

“З року  в рік ситуація з поширенням борщівника Сосновського в межах області набуває значних масштабів. Площа, яку займає цей вид налічує понад 1 104 гектарів. Найбільше страждають від поширення цієї рослини Турківський та Дрогобицький райони, де  вона росте на площі у 183 та 157 гектарів відповідно. Складна ситуація також у Сколівському та Радехівському районах, площа поширення борщівника становить 140 та 100 гектарів відповідно”, – наголосив О. Балицький.

За його словами, основною причиною розповсюдження борщівника є несвоєчасний обробіток земель, які перебувають в приватній власності чи надані у користування на умовах оренди. Якщо ж борщівник офіційно визнають шкідливим організмом, відповідні органи отримають можливість вплинути на власників земельних ділянок, які не використовують їх за призначенням.

“Викошування борщівника не приносить очікуваних результатів. Відповідно, потрібно застосовувати більш радикальні методи.  Зокрема, ефективний метод – агротехнічний. Він дає ефект уже за один рік, що підтверджує досвід  Дрогобицького району”, – пояснює директор департаменту екології.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *