ОСТАННІ НОВИНИ

Ведмідь, що втік з розплідника на Львівщині, досі гуляє на волі

|

ведмедикВедмідь, який два тижні тому втік з розплідника «Енейко», ще досі насолоджується свободою на Дрогобиччині і вже встиг полякати місцевих жителів. Про це Львівському порталу повідомили у зоозахисному комітеті НЕЦУ.

Координатор зоозахисного комітету Національного екологічного центру України Наталя Вишневська розповіла, що жодна державна служба не зайнялася пошуками ведмедя, вид якого занесений до Червоної Книги України.

«У період свят 1-4 травня захисники тварин не відходили від телефонів. Ми безліч разів зверталися до Державної служби України з надзвичайних ситуацій, до Державної екологічної інспекції, Львівської обласної ради, але нічого не допомагало. Ніхто так і не зайнявся пошуками тварини», – розповідає зоозахисниця.

Представник Міжнародної благодійної організації «Чотири лапи» Марина Шквиря заявила, що її організація готова надати прихисток тварині, про що вона вже повідомила органи місцевої влади та Міністерство екології.

«У нас не працює закон, щоб покарати винного, який створив цю небезпечну ситуацію, У нас жодна дика тварина ніде не реєструється, видача дозволів на утримання не видається. В нас немає розуміння того, що утримання тварин в неволі – це відповідальність. Відповідальність за їх життя і благополуччя здоров`я, а також за безпеку оточуючих. Історію ще не закінчено. Якщо ведмідь ще живий і блукає голодний навколо сіл – хто буде відповідати за наслідки його зустрічі з людьми?» – обурюється пані Марина Шквиря.

Захисники тварин звернулися до Державної екологічної інспекції України, Міністерства екології та природних ресурсів, щоб ті негайно вжили заходів щодо відлову бурого ведмедя та транспортування його до реабілітаційного центру.

«Ведмідь і досі гуляє лісом, двічі його бачили у селі поблизу насаджень. Люди бояться хижака, а жодна служба і пальцем не поворухнула, щоб зловити його», – обурюється Наталя Вишневська.

Нагадаємо, що 1 травня Львівщину сколихнула новина про бурого ведмедя, який втік з неволі.

Фото:Соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *