ОСТАННІ НОВИНИ

Стало відомо, коли обмежено придатних почнуть повторно викликати на медкомісію

Андрій Котенський

|

Через місяць, із середини травня, тих, хто був раніше визнаний обмежено придатним до служби, почнуть повторно викликати до територіальних центрів комплектування на медкомісію. Про це заявив заступник міністра оборони Іван Гаврилюк на засіданні Конгресу місцевих і регіональних влад, повідомляє Цензор.НЕТ.

Іван Гаврилюк нагадав, що президент підписав Закон №10313, який скасовує висновок ВЛК «обмежено придатний».

«Наразі триває погодження змін до 402 наказу. І з середини травня розпочнеться переогляд на підтвердження придатності до служби, тих людей, які були визнані обмежено придатними», – пояснив Гаврилюк.

Також стало відомо, що Міністерство оборони перезапустило електронну систему «Оберіг» та оцифрувало дані щодо чоловіків призовного віку, які можуть бути мобілізовані до лав ЗСУ.

Система «Оберіг» забезпечує цифрове ведення даних на всіх етапах мобілізаційної кампанії для кожного окремого суб’єкта. Вона інтегрована з податковою, Мін’юстом, Міносвіти, міграційною та прикордонною службами, а також Судовою адміністрацією.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *