ОСТАННІ НОВИНИ

Безпілотники в українському небі паралізують бойові дії

Андрій Котенський

|

У небі над лінією фронту в Україні патрулює багато безпілотників, які полюють за будь-якими ознаками руху, тому українські та російські війська майже не мають можливості пересуватися полем бою, не будучи поміченими та вбитими, повідомляє Українська правда із посиланням на Washington Post.

Військові зазначають, що зростання кількості малих безпілотників в Україні перетворило територію по обидва боки нульової лінії, яку зазвичай називають «сірою зоною», на «зону смерті». Тобто, ті, хто наважується пересуватися вдень чи вночі під пильним оком ворожих безпілотників, одразу ж гинуть.

Журналісти пишуть, що дешеві безпілотники, розгорнуті в Україні, трансформували сучасну війну – і спочатку дали українським військам перевагу на полі бою.

Але росіяни швидко зорієнтувалися і почали масово виробляти власні безпілотники.

Експерти називають сучасний етап війни «бліцкригом війни безпілотників», і визнають, що це патова ситуація, оскільки якщо людина знаходиться на відритій місцевості – за нею одразу полюють.

«Насиченість дронами, багато з яких оснащені тепловізорами, звузила простір, де війська можуть безпечно пересуватися непоміченими, що призвело до великих втрат, а також в останні місяці значною мірою завадило жодній зі сторін здійснити серйозний прорив».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *