ОСТАННІ НОВИНИ

Україна має вступити у зону вільної торгівлі з ЄС вже з 1 січня

|

Україна готується до початку роботи ЗВТ з Європейським Союзом з 1 січня 2016 року. Про це у четвер під час засідання прес-клубу в МЗС заявила заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль, передає Укрінформ.

«Ми, як і Європейський Союз, виходимо з того, що Угода (Угода про асоціацію між Україною та ЄС. – Ред.) підписана, вона є ратифікованою, зараз відбувається процес ратифікації Угоди у країнах-членах ЄС. Ми готуємось до початку імплементації частини, яка пов`язана зі створенням зони вільної торгівлі, з 1 січня 2016 року, і створимо для цього всю необхідну нормативно-правову базу для того, щоб частина, яка буде стосуватися зони вільної торгівлі, запрацювала від самого початку», – наголосила Зеркель.

Також чиновниця нагадала, що за результатами минулого року зафіксоване падіння торгівлі з Росією і зростання – з Євопейським Союзом. Вона також зазначила, що європейський ринок “є передбачуваним, дійсно регульованим, але регулювання в ньому не змінюється в залежності від політичної ситуації”.

Занепокоєння Росії у зв`язку з можливим неконтрольованим імпортом/експортом з території України пов`язані з недосконалістю правил, прийнятих у ЗВТ у рамках СНД, і жодним чином не стосуються імплементації угоди про створення ЗВТ між Україною та ЄС, наголосила Зеркаль.

За її словами, решта питань щодо митного співробітництва, нетарифних бар`єрів також можуть бути вирішені на двосторонній основі.

Фото:nowyny.eu