ОСТАННІ НОВИНИ

Львів може знову залишитися без води

|

Через десять днів ПАТ «Львівобленерго» обіцяє знову знеструмити комунальне підприємство «Львівводоканал», якщо воно за цей час не погасить борги за спожиту електроенергію. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службу ПАТ «Львівобленерго». 

Разом з тим, на підприємстві повідомили, що «Львівводоканал» надав гарантійні зобов’язання погасити заборгованість за березень поточного року на суму 11 мільйонів 627,2 тисяч гривень та оплатити нарахування за спожиту електроенергію за квітень 2015 року у розмірі 4 мільйонів гривень. У разі невиконання гарантійних зобов’язань, «Львівводоканал» ризикує повністю залишитися без енергопостачання, а львів’яни відповідно без водопостачання. 

Наразі через заборгованість знеструмленими лишаються КП «Дрогобичводоканал», Самбірське ВУВКГ, КП «Кам’янкаводоканал». Також планують припинити енергопостачання МКП «Сокальводоканал». Розрахувався зі своїми боргами лише ТзОВ «Трускавецький водоканал», яке учора також знеструмили. 

Через відключення від електропостачання водозабору «Гірне» вчора зупинилося водопостачання міст Стебник, Трускавець, 5 сіл Дрогобицького району та частково міста Дрогобич. У Дрогобичі без води залишилось 20 загальноосвітніх шкіл, 13 дошкільних закладів освіти, дитячий будинок «ОРАНТА», 2 коледжі та 2 училища. В усіх населених пунктах місцева влада намагається організувати підвіз води. 

Нагадаємо, учора ПАТ «Львівобленерго» знеструмило 5 водоканалів у Львівській області, а також об’єкти водопостачання Львова. Згодом подачу води в обласному центрі таки відновили. 

Фото: poltava.to