ОСТАННІ НОВИНИ

Пошуки тривають. За крісло голови Антикорупційного бюро змагаються три кандидати

|

В останній етап конкурсу на обрання голови Національного антикорупційного бюро вийшли три кандидати.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив член комісії Йосип Зісельс, передає Еспресо.TV.

“Підходить до заключного етапу процедура обрання директора Національного антикорупційного бюро. У вівторок наша комісія спробує визначитися з тими кандидатами, що пройшли спеціальну та інші перевірки. Кажуть, що пройшли три кандидати, а нам треба обрати двох-трьох для представлення президенту України на затвердження”, – написав Зісельс.

На його думку, конкурс можуть продовжити. “Я можу, звичайно, помилятися, але маю відчуття, що це ще не кінець процесу, а, можливо, – тільки кінець першого етапу, і конкурс може бути продовжено. Обирати з трьох кандидатів двох-трьох – це відсутність вибору, а не справжній вибір”, – наголосив член комісії.

Водночас він зазначив, що не вважає фінальних кандидатів кращими за інших. “Я не вважаю, що ті, хто дійшов до фінішу, і є найкращі кандидати зі 172-х, що подали документи на конкурс. Ті, що, на мій погляд, були найкращі, відсіялися на різних етапах конкурсу, зокрема – дивним чином – на останньому”, – підкреслив Зісельс.

“Ми (конкурсна комісія) припустилися основної помилки, відправивши на спецперевірку тільки чотирьох кандидатів, і я відчуває свою частину відповідальності за цю помилку. Намагався помилку виправити на додатковому засіданні, але мене не підтримала більшість колег по комісії”, – зауважив він.

Член комісії вважає, що на перевірку треба було направити не менше восьми кандидатів. “На спецперевірку можна і треба було направити 8-10 кандидатів, тоді після неї залишився б вибір, а так його майже нема. Навіть Верховна Рада погодилась зі змінами до закону, які надавали нам можливість направити будь-яку кількість кандидатів на перевірки, але ми не скористалися наданою можливістю”, – наголосив Зісельс.

“Що тепер? За два дні до вирішального засідання конкурсної комісії я впевнений, що треба продовжити конкурс, навіть якщо цей крок викличе критику в суспільстві”, – підсумував він.

Нагадаємо, Антикорупційне бюро створюється як новий незалежний орган, який займатиметься боротьбою з корупцією у найвищих ешелонах влади.

 
Ілюстрація espreso.tv