ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні розпочинається акція «100000 книжок для сільських бібліотек»

|

З 2 квітня в Україні стартує акція «100000 книжок для сільських бібліотек».  Долучитися до акції «100 тисяч книжок для сільських бібліотек» просто. Для цього потрібно зайти на сайт http://100books.kanalukraina.tv/ та обрати для себе найбільш зручний варіант передачі книг, повідомляє Львівському порталу прес-служба ЛМР,

«В Україні нараховується близько 15 тисяч сільських бібліотек – це 80% від загальної кількості публічних бібліотек нашої країни. Основна проблема книгозбірень у сільській місцевості – відсутність нових надходжень, адже за останні 20 років оновлення фондів скоротилося на 90%. Водночас місцеві мешканці досить активно відвідують бібліотеки, які нерідко є єдиними осередками розвитку й дозвілля в селі.

«Фундація Дарини Жолдак» звернулась до представників культурної, медійної, державної сфер, власників бізнесу, щоби спільними зусиллями поліпшити ситуацію. Так на світ з’явився проект «100000 книжок для сільських бібліотек», долучитися до якого може кожен», – зазначили організатори.

Ілюстрація litcentr.in.ua