ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко обговорює введення миротворців на Донбас

|

Президент Петро Порошенко обговорив можливість залучення миротворців під егідою ООН для врегулювання ситуації на Донбасі з заступником генерального секретаря ООН, головою Програми розвитку ООН Гелен Кларк. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі глави держави.

Порошенко наголосив на необхідності активізувати зусилля щодо направлення миротворців під егідою ООН для деескалації ситуації на Донбасі. Він також висловив сподівання, що Рада безпеки ООН та Генеральна асамблея цієї організації затвердять належний мандат, повідомила прес-служба голови держави.

Серед іншого, сторони обговорили подальше впровадження реформ в Україні та проведення конституційного діалогу всередині країни. Вони домовилися про те, що Програма розвитку ООН буде долучена до процесу конституційних змін в Україні і сприятиме конституційному діалогові.

Як відомо, Україна сподівається на введення міжнародних миротворчих сил на Донбас – на лінію контакту з підтримуваними Росією сепаратистами, а також на непідконтрольну наразі Києву ділянку кордону з Росією.

Фото: facebook