ОСТАННІ НОВИНИ

Один з найбільших банків України – VAB ліквідовують

|

Розпочато процедуру ліквідації Публічного Акціонерного Товариства «ВіЕйБі Банк». Відповідно призначено уповноваженою особою Фонду на ліквідацію цього банку провідного професіонала з питань врегулювання неплатоспроможності банків відділу запровадження процедури тимчасової адміністрації та ліквідації департаменту врегулювання неплатоспроможності банків Марину Славкіну. Про це повідомляється на офіційному сайті Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, передає кореспондент Львівського порталу.

Як зазначається на сайті, рішення прийнято відповідно до постанови Правління Національного банку України від 19.03.2015 № 188 «Про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ «ВіЕйБі Банк», виконавчою дирекцією Фонду гарантування від 20 березня.

У зв’язку із ліквідацією неплатоспроможного банку і виведення його з ринку, Фонд гарантування призупинив виплати коштів вкладникам ПАТ «ВіЕйБі Банк» через відділення шести банків. Як пояснюється на сайті, Фонду гарантувань має необхідність завершити повний технологічний цикл формування переліку вкладників, які мають право на відшкодування в період ліквідації банку.

Нагадаємо, на банківському ринку VAB Банк з’явився у 1992 році. Він входив до групи «великих» банків за класифікацією НБУ, займав високі і стабільні позиції в банківській системі України.

 
Фото: minfin.com.ua