ОСТАННІ НОВИНИ

Військові вивозять із зони АТО вибухонебезпечні предмети

|

Собаки, які несуть службу на постах при виїзді з території Антитерористичної операції, постійно виявляють в українських військовослужбовців вибухонебезпечні предмети. Один з таких службових чотирилапих є пес породи лабрадор на прізвисько Гуч Знамення Небес. Про це Львівському порталу повідомили у Регіональному медіа-центрі МОУ (Львів).

Службовий собака зустрічає всі автомобілі, які виїжджають із зони АТО. Його робота важлива — пошук вибухово-небезпечних предметів, аби вони не потрапили на мирну територію України.

«Гуч Знамення Небес молодець, – розповів кінолог Віктор з зведеного батальйону МВС з Сумської області. – Йому п`ять років, більшість з яких чотирилапий солдат присвятив пошуку наркотиків та вибухових речовин».

 

Найбільше досягнення Гуча Знамення Небес це12 кілограмівнаркотичних речовин, які він виявив в одного з добродіїв. А на кордоні із зоною АТО він успішно вишукує набої, та гранати, які хлопці з різних частин та підрозділів, повертаючись до дому, часто-густо забувають здати на склади.

«Не рідко ми стикаємося з нерозумінням військових, а то й з відвертим хамством з їх боку, – продовжив Віктор. – Хоча зі свого боку ми їх розуміємо, адже ще кілька годин тому ці люди самі стояли на блок-постах і перевіряли інших. Та ми намагаємося пояснити їм важливість нашої роботи».

За словами міліціонера, не рідко трапляється так, що в якості сувенірів хлопці везуть додому відстріляні тубуси піхотних гранатометів, чи артилерійські гільзи. Трапляється й таке, що бійці дійсно забувають здати якусь гранату чи пачку патронів. Такі речі тут конфіскуються і потім повертаються назад в частину. Інша справа з тими, хто навмисно провозить велику кількість боєприпасів. Таких людей затримують, їх вантаж вилучають.

«Я дуже прошу всіх бійців АТО, які повертаються додому, ретельно перевіряти свої бронежилети, однострої та рюкзаки, – звернувся на останок Віктор. – І справа не в тому, що наявність патрону чи запалу додасть власнику неприємностей на нашому, чи на іншому посту. Справа в тому, що кожен має розуміти — вибухівка та патрони, які бережуть Україну тут в АТО, там на мирній території держави стають загрозою для життя простих людей. В першу чергу для рідних і близьких цієї людини».

Фото: Регіонального медіа-центру МОУ (Львів)