ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янам сьогодні розкажуть все про текстиль

|

12 червня о 16:00 год у львівському Палаці мистецтв відбудеться відкриття Всеукраїнської виставки «Текстилізм. Міні-текстиль – 2014». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Експозиція поєднує роботи різного тематичного спрямування, виконані класичними та авторськими текстильними техніками: гобелен, розпис по тканині, художня вишивка, квілт, текстильний колаж тощо.

Матеріали виконання робіт – від традиційних текстильних до звичайних побутових і актуальних водночас.

На виставці глядачі побачать твори 55 митців зі Львова, а також гостей з Києва, Луцька, Рівного та Черкас. Серед авторів – відомі в Україні та поза її межами майстри та багато молоді і студентів.

Головним організатором експозиції є Львівська секція художнього текстилю.

Щорічна виставка відбувається з 90-х років. На початках вона була традиційною, а раз на 2 роки традиційне чергувалось з експериментальним. Перша виставка експериментального мистецтва «Текстильний шал» була відкрита під гаслом «Через експеримент – до образу». З часом вона об`єдналась з традиційним текстилем і перетворилась у «Текстилізм». У цьому році долучився «Міні-текстиль» (течія текстильного мистецтва і ІІІ Всеукраїнська виставка обмежена у розмірі міжнародними стандартами 20х20х20 см).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *