ОСТАННІ НОВИНИ

На «Укрпошті» виявили «дерибан» на 3,2 млн грн

|

Під час ревізії на УДППЗ «Укрпошта» виявлено втрат майже на 3,2 мільйони гривень. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба Держфінінспекції України.

Під час ревізії фінансово-господарської діяльності Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» (УДППЗ «Укрпошта») та його структурних підрозділів працівники Держфінінспекції України виявили фінансових порушень, що призвели до недоотримання та втрат фінансових ресурсів, на суму 3,16 млн грн. Під час ревізії було перевірено діяльність підприємства з 01.04.2012 по 31.08.2013.

Так, через завищення 33-ма підрядними організаціями вартості та обсягів виконаних ремонтно-будівельних робіт УДППЗ «Укрпошта» зазнало збитків на 751,7 тис. грн.

Безпідставне й завищене нарахування премій, різного роду надбавок і доплат призвело до зайвих витрат під час виплати заробітної плати на суму 519,7 тис. грн. А понаднормове списання паливно-мастильних та будівельних матеріалів завдало підприємству збитків на 590 тис. грн.

Під час ревізії було виявлено й інші порушення, зокрема: недотримання вимог законодавства щодо орендних відносин; покриття підприємством витрат сторонніх юридичних та фізичних осіб (орендарів під час сплати комунальних послуг, земельного податку тощо); безпідставне списання з обліку дебіторської заборгованості; ненарахування штрафних санкцій та пені за порушення умов договору через невиконання контрагентом договірних зобов`язань; відшкодування витрат на відрядження без належного документального підтвердження; нестачі основних засобів та товарно-матеріальних цінностей тощо.

Матеріали ревізії передані до МВС України, а об’єкту контролю надіслані відповідні вимоги щодо усунення виявлених порушень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *