ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський звільнив головного кіберрозвідника СБУ Вітюка

Наталя Дуляба

|

Президент України Володимир Зеленський звільнив Іллю Вітюка з посади начальника департаменту кібербезпеки СБУ. Про це йдеться у відповідному указі №257 від 1 травня.

«Звільнити Вітюка Іллю Анатолійовича з посади начальника департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України», – коротко вказано в указі.

Про причини звільнення у документі не згадано, але як відомо, напередодні журналісти-розслідувачі «Слідства.Інфо» знайшли у дружини Вітюка придбану у грудні 2023 року квартиру преміумкласу майже на 200 м кв. Ринкова вартість такого житла становить понад 20 млн грн.

Після публікації розслідування журналісту Євгенію Шульгату співробітники ТЦК намагалися вручити повістку за вказівкою людини в цивільному, яку ідентифікували як працівника СБУ.

Зрештою голова СБУ відсторонив Іллю Вітюка з посади на час проведення перевірки. За роботу взялось і Національне агентство з запобігання корупції.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *