ОСТАННІ НОВИНИ

Податківці на Львівщині зафіксували суттєвий приріст надходжень

Наталія Жолинська

|

За першу чверть 2024 року у державний бюджет від Львівщини надійшло понад 7,5 млрд гривень, що на 18,5% більше, ніж за перший квартал минулого року. Середньомісячний збір ПДВ – становить 1 млрд 10 млн гривень, що на 46% більше, ніж з аналогічний період 2023 ріку. Про це під час зустрічі із Львівським обласним об’єднананням організацій роботодавців (ЛОООР) повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Львівській області Микола Никитюк.

Водночас, за його словами, надходження податків та зборів до місцевих бюджетів Львівщини склало 6 млрд 557 млн гривень. Єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за першу чверть цього року надійшло 7 млрд 201 млн гривень.

Окрім загального стану сплати податків у Львівській області, учасники заходу підняли проблемні питання:

  • основних ризиків діяльності для місцевих підприємців та їхніх бізнесів, а саме ситуацію щодо зупинки реєстрації податкових накладних і погодження таблиць даних платника податків;
  • структуру ефективності по сплаті податків серед підприємців;
  • проблеми з декларуванням мінімальних заробітних плат;
  • постачання власної продукції на український ринок;
  • брак кадрів, зокрема й суттєвого зменшення споживачів в Україні внаслідок російського вторгнення;
  • шляхи подальшого розвитку місцевого бізнесу та виробництва.

Микола Никитюк також наголосив на важливості комунікувати з Державною податковою службою через Електронний кабінет платника, адже станом на сьогодні, лише 3,5% платників податків дали згоду на електронне листування. Це хороша альтернатива, так як вона допоможе не лише створити кращу комунікацію між податковою службою та платником податків, а й витрачатиметься значно менше коштів на оформлення друкованих листів.

До слова, у конференції взяли участь голова ЛОООР Іван Ривак, виконавчий директор ЛОООР Михайло Яворський,  голова правління «Місцевої територіальної організації роботодавців міста Львова» Ігор Васюник, голова Львівської обласної територіальної організації роботодавців  Ростислав Сорока, голова Львівської обласної організації роботодавців малого і середнього підприємства Олександр Максимчук, голова Об’єднання роботодавців «Добробут» Василь Ільків, голова «Асоціації роботодавців м. Борислава»  Володимир Кришталь, голова асоціації роботодавців приладобудівних підприємств Львівщини Ігор Секелик, голова організації «Укравтотранс-Львів» Іван Велійка, директор компанії «Аллея» Ігор Лошкарьов, гендиректор компанії «ВЕЕМ-Металавтопром» Богдан Шевців, гендиректор компанії «Трембіта» Мирон Куземський, гендиректор компанії «Євротерм-Львів» Олег Подвірний та директор Західного наукового центру НАН України і МОН Олег Зинюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *