ОСТАННІ НОВИНИ

У мікрорайоні Під Голоском відкрили нову поліклініку

Наталя Дуляба

|

У Львові запрацювала ще одна амбулаторія сімейної медицини – на вул. Під Голоском, 24. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Новий медзаклад відкрили у приміщенні, яке місту передав забудовник. Коштом Львова тут провели ремонт та придбали все необхідне. Медичну допомогу тут отримуватимуть близько 10 тисяч дорослих і дітей.

В амбулаторії є кабінети сімейних лікарів, які оснащені усім потрібним обладнанням: кардіографом, отоофтальмоскопом, вагами, ростоміром, таблицею гостроти зору, апаратом для вимірювання тиску. Тут є оглядовий кабінет, кабінет щеплень, маніпуляційний кабінет, а також денний стаціонар. Пацієнти можуть здати кров на різні аналізи та швидкі тести.

«Ми створили цю амбулаторію, щоб наблизити первинну допомогу до мешканців цього мікрорайону. Адже сімейний лікар – це перший, хто контактує з пацієнтом, і пацієнти мають бути нашими партнерами, щоб мати спільну відповідальність за результати лікування і стан здоров’я загалом. Ми постійно працюємо над збільшенням кількості амбулаторій, які мають бути доступними для усіх людей», – пояснює Андрій Миськів, генеральний директор Другого медичного об’єднання Львова.

Завідувачка амбулаторії Оксана Мороз каже, що у планах – створити ще Школу материнства і Школу імунізації, а також придбати портативний УЗД-апарат.

«Пацієнти можуть отримати повноцінне лікування, профілактичні обстеження і вакцинацію. Також хочемо придбати портативний ультразвуковий апарат, аби в разі потреби, маломобільним пацієнтам надавати допомогу за місцем проживання. Також хочемо створити Школу материнства і Школу імунізації, щоби співпраця лікаря і пацієнта справді була запорукою міцного здоров’я і дорослих, і дітей», – розповідає Оксана Мороз.

На облаштування амбулаторії використали майже 5,5 млн грн, з них близько 3,5 млн грн – з бюджету розвитку міста.

Амбулаторія сімейної медицини працює з понеділка до п’ятниці, з 08:00 до 19:00 год. Записатися на консультації можна за телефоном рецепції амбулаторії: 093 187 68 83, або через кол-центр: 067 150 16 17.

Нагадаємо, загалом у Львівській громаді діють 29 амбулаторій сімейної медицини. Наступну, тридцяту, планують відкрили в районі автовокзалу на вул. Стрийській.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *