ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні розробляють систему інтегрованої оборони

Наталя Дуляба

|

В Україні взялись розробляти модель системи інтегрованої оборони, яка має посилити військову, геополітичну та економічну спроможності держави. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві оборони.

Над створенням такої системи працюють у Міноборони, при відомстві створили окрему робочу групу. Її учасники розроблятимуть пропозиції стосовно змін законодавства, а також створення відповідних політик для розбудови інтегрованої екосистеми оборони, яка посилить військову та інституційну міць України.

«Розробляючи модель, ми діємо системно та інтегровано – всі ключові проєкти інституційного розвитку Міноборони розробляються із урахуванням візії майбутньої моделі. Визначено п’ять пріоритетів, які треба пропрацювати, щоб побудувати якісну інтегровану модель», – прокоментував заступник міністра оборони Станіслав Гайдер.

Для розробки системи інтегрованої оборони працюватимуть над такими п’ятьма головними напрямками:

  • воєнна політика, інституційність та міжнародне співробітництво;
  • військово-технічна політика;
  • політика управління людським капіталом;
  • політика управління оборонними ресурсами;
  • національний спротив.

Загалом у робочу групу увійшли 176 представників від ключових оборонних відомств, міністерств, наукових та дослідницьких установ. А очолив її заступник міністра оборони Станіслав Гайдер.

Результати роботи планують презентувати до кінця 2024 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *