ОСТАННІ НОВИНИ

На Інститутській мітингувальники будують сторожову вежу (фото, відео)

|

На барикаді, яка перегороджує вулицю Інститутську біля верхнього виходу зі станції метро “Хрещатик”, мітингувальники вибудовують сторожову вежу.

Про це повідомляє УНІАН.

За словами журналістів, будівництво ведеться професійно.

Як матеріали для вежі використовуються дерев`яні бруси. Сама вежа, судячи за задумом, буде заввишки понад 5 метрів і шириною на верхній площадці площею більше одного квадратного метра.

У той же час на Європейській площі в Києві біля вулиці Грушевського продовжує перебувати близько тисячі мітингувальників.

Люди гріються біля бочок з вогнем і продовжують активно розчищати сніг і лід на проїжджій частині вулиці Грушевського.

Ситуація зараз на місці колишніх зіткнень спокійна.

На будинку, який розташований біля першої лінії барикад зі спаленої спецтехніки, перший поверх якого нещодавно вигорів, з`явилися плакати, на яких повідомляється, що в цьому будинку живуть люди.

Також на спаленому моніторі біля стадіону “Динамо” з`явився плакат з написом “Поляки на знак солідарності з вільною Україною”.

Водночас, біля Маріїнського парку та Верховної Ради, де сьогодні вранці на “антимайдан” зібралися близько 2 тисяч прихильників Партії регіонів, спокійно.

Частина людей знаходиться за огорожею, за якою стоять міліцейські кордони. Інші ходять в бік станції метро “Арсенальна”, щоб погрітися .

Деякі з учасників “антимайдану” пропонують товаришам піти в центр міста, щоб подивитися, як вони кажуть, “на Супермайдан”.

Водночас LB.ua повідомляє, що захисники КМДА спорудили “картопляну гармату”.

Активісти використовували підручні матеріали.

Стріляє вона, як видно з назви, картоплею, але заряджати її можна і чимось іншим відповідним по калібру.

За словами ініціаторів, використовувати “картоплестріл” будуть для оборони КМДА.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *