ОСТАННІ НОВИНИ

Казначейство доводить Україну до шахтарського бунту

|

Незалежні профспілки гірників України та Донбасу прийняли спільну заяву з приводу затримок з регресними та іншими соціальними виплатами шахтарям

Про це повідомляє прес-служба НПГД.

Зокрема в ній говориться: «Останнім часом з усіх регіонів України надходять повідомлення про затримки регресних виплат, лікарняних, допомоги по вагітності і пологах та інших соціальних гарантій. Лідерам незалежних шахтарських профспілок на їхні пропозиції на місцях пояснюють це проблемами з Держказначейством, яке чомусь віднесло перерахування із фондів соціального страхування до незахищених статей бюджету». За даними Незалежних профспілок, «зараз по Україні сума заборгованності соціальних виплат досягла астрономічної цифри – 1 мільярд гривень».

Своєю заявою НПГУ і НПГД бажають нагадати владі і чиновникам з Держказначейства, «що кошти фондів соціального страхування – недержавні, вони є особистими накопиченнями трудівників і роботодавців саме для забезпечення допомоги громадянам під час виникнення страхових випадків. Тому Держказначейство не має права користуватися цими коштами, як йому заманеться, а тим більш затримувати своєчасне їхнє перерахування підприємствам для оплати лікарняних, регресних та інших соціальних виплат».

Лідер НПГД Микола Волинко вже попередив місцеву владу про наслідки затримок обов´язкових соціальних виплатах гірникам. Зокрема, незалежні профспілки гірників зажадали від Міністерства доходів і зборів України: «Докладіть усіх можливих зусиль для повернення людям грошей у найкоротший термін – до настання холодів, щоб вони мали змогу належним чином підготуватися до зимового сезону».

Незалежні профспілки гірників зажадали від влади «не випробовувати терплячість доведеного до зубожіння народу у такий ганебний спосіб. Бо наслідки можуть бути катастрофічними: як для чинної влади, так і для майбутньої долі всієї країни».

Лідери НПГУ і НПГД Михайло Волинець та Микола Волинко, які підписали заяву, вважають, що якщо влада не прислухається до їх попередження, то отримають «народний бунт, що давно назрівав».

Коментарі 

Фото: lenta -ua.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *