ОСТАННІ НОВИНИ

У Врадіївку нагнали додаткові сили МВС

|

До смт Врадіївка Миколаївської області направили ще одну групу співробітників МВС для розслідування резонансного зґвалтування і додаткові сили для підтримки порядку

Як повідомляли «Коментарям» у МВС, про це на брифінгу в селищі заявив заступник міністра внутрішніх справ України Віктор Дубовик.

Дубовик зазначив, що прибув під Врадіївку за особистим дорученням міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка і вже встиг ознайомитися з попередніми результатами роботи комісії.

За цей час зроблено вже багато, але обсяг роботи ще дуже великий. Саме з цієї причини міністр дав вказівку про направлення в смт Врадіївка ще однієї групи досвідчених співробітників, які працюватимуть «стільки, скільки потрібно, щоб об´єктивно розібратися у всіх питаннях».

Перший заступник глави МВС також запевнив, що ситуація у Врадіївці повністю контролюється. Для охорони громадського порядку задіяні додаткові сили – близько 100 співробітників міліції.

«Люди не повинні боятися ходити вулицями. У нас достатньо сил і засобів, щоб забезпечити спокій і порядок», – підкреслив Дубовик.

Коментуючи штурм райвідділу обуреними мешканцями Врадіївки, заступник міністра зазначив: «Ми розуміємо – були емоції, справедливе обурення. Але зараз ситуація під контролем, всі фігуранти під вартою, а перебіг розслідування контролюється на найвищому рівні. Тому я закликаю громадян: стримуйте емоції, не йдіть на поводі у провокаторів».

«Ми знаходимося тут для того, щоб уберегти від необдуманих дій, вислухати і допомогти», – підсумував Дубовик.

Як повідомляли «Коментарі», 26 червня у Врадіївці троє чоловіків, двоє з яких були офіцерами міліції, жорстоко побили і зґвалтували місцеву жительку.

Обурені тим, що одного з ґвалтівників – капітана міліції Євгена Дрижака не притягують до відповідальності, жителі Врадіївки вночі розгромили місцеве управління міліції. При цьому постраждали 13 людей, більшість – внаслідок застосування міліціонерами сльозогінного газу.

Пізніше Дрижак був заарештований, а за фактом штурму РВВС відкрито кримінальне провадження.

2 липня наказом Генпрокурора прокурор Врадіївського району Миколаївської області був звільнений із займаної посади прокурор Врадіївського району Миколаївської області Сергій Мочалко з формулюванням «неналежне виконання своїх функціональних обов´язків у сфері забезпечення нагляду за законністю при проведенні слідства органами внутрішніх справ». Також був звільнений начальник Врадіївського РВВС Віталій Синицький.

Сьогодні вранці також був затриманий заступник начальника Врадіївського РВВС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *