ОСТАННІ НОВИНИ

Коморовський поїде на Волинь без Януковича

|

Президент України Віктор Янукович не приєднається до польського колеги Броніслава Коморовського під час урочистостей пам´яті жертв Волинської трагедії, які відбудуться 14 липня в Луцьку

Про це під час зустрічі глав держав Варшавської групи і України заявив сам Коморовський, передає «Польське радіо».

«Існують об´єктивні перешкоди, які ускладнюють Віктору Януковичу присутність в Луцьку. Зате я отримав запевнення, що на урочистостях у Луцьку українську державу буде представлено на належному рівні», – зазначив Коморовський.

Зі свого боку Президент України Віктор Янукович заявив про бажання спільних дій для примирення обох народів.

«Все, що ми будемо робити, ми будемо робити разом, і це буде спрямовано на примирення наших народів. Що дуже важливо: ці заходи будуть орієнтовані на майбутнє, молодь», – підкреслив український Президент.

Голова держави також сказав, що разом з Коморовським буде підготовлено заяву щодо Волинської трагедії, яке буде опубліковано напередодні 70-ї річниці цих подій.
Як повідомляли «Коментарі», 20 червня 2013 Сенат Польщі визнав події на Волині 1943 «етнічною чисткою з ознаками геноциду». Це рішення викликало обурення в партії «Свобода» та органів влади Волинської області.

Учора в партії «Свобода» заявили, що візит Коморовського до Луцька, анонсований на 14 липня, є небажаним, оскільки може спровокувати загострення українсько-польських відносин. У той же час у Польщі заявили, що Коморовський приїде на Волинь як пілігрим, щоб молитися про жертв Волинської трагедії, як з польського, так і з українського боку.

Коментарі

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *