ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янам презентують виставу «Одинадцята заповідь, або Ніч блазнів»

|

Вже вкотре львів’янам продемонструють неочікувану та захопливу гру актори Народного колективу Українського драматичного театру «Ми», зобразивши цього разу шалене, іронічне та захопливе життя блазнів. Вистава під назвою «Одинадцята заповідь, або Ніч блазнів» за п’єсою сучасного українського драматурга Неди Нежданої відбудеться 7 жовтня о 15.00 год. Місце проведення – Центр творчості дітей та юнацтва Галичини (вул. Вахнянина, 29, кабінет 322). Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«Коли блазень стає королем — це трагедія для блазня, коли король хворий блазнівством — це трагедія для країни», – промовляє герой вистави, змушуючи глядачів замислитися над сьогоденням. Хоча, як зазначає режисер Валерій Собецький, паралелей шукати не варто. У виставі немає ні політичних, ні освітніх, ні морально-ціннісних підтекстів. Але будьте певні – не побачити їх там вартуватиме вам неабияких зусиль. Майже у кожній сцені виникає спокуса побачити чи то свої особисті вчинки, чи то діяння політикуму. Натомість, акторські діяння – лише фарс, який затягує глядачів, демонструючи кожному інше відображення.

«П’єса, яку ми презентуємо –  неоднозначна, жорстока, як сам жанр фарсу. До неї можна ставитись по різному, але спати спокійно по перегляді не вдасться» – розповідає режисер-постановник театру «Ми», Відмінник освіти України, відзначений почесним нагрудним знаком «Софія Русова», завідувач відділом театрального мистецтва та хореографії ЦТДЮГ Валерій Собецький.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *