ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра відкриють виставку Олександра Дубовика

|

З 26 квітня по 16 травня проходитиме виставка робіт Олександра Дубовика у Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Олександр Дубовик – один із провідних митців України, що створює мозаїки, вітражі, килими, розписи, дизайн книжок та інтер`єрів.

«Творчість Олександра Дубовика в історії українського сучасного образотворчого мистецтва другої половини ХХ століття вирізняється програмною концепційністю своїх художніх інтенцій. Він поєднує в собі образне віддзеркалення складних колізій часу, глибоку укоріненість в національній культурі і продовження визначних традицій мистецтва XX століття з його аналітичним напрямком, що пов`язаний із супрематизмом і геометричною абстракцією, створюючи, тим самим, своєрідну модель «національного постмодернізму».

Власна авторська стилістика, відпрацьована протягом десятиліть, не виключає властивого трансавангарду, іронічного еклектизму, що присутній у творах Олександра Дубовика на рівні самої художньої ідеї, а не формального втілення. Так формується особлива змістовна багатовимірність, багатошаровість творів, що обертається до глядача, то рафінованим естетизмом, то насиченою семантичністю, то яскраво кольоровою драматургією, то карколомною просторовістю, прозорими алегоріями чи складно-асоціативною метафоричністю, через що сприйняття твору наближується до прочитання своєрідного палімпсесту – «літопису простору», де поєднуються часи, відстані, образи», – розповідають організатори виставки.

Зазначимо, Олександр Дубовик проводить активну виставкову діяльність як за кордоном, так і в межах України. Виставка у Львові проходитиме вперше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *