ОСТАННІ НОВИНИ

Заступник начальника митного посту погорів на хабарі

Львівський портал

|

Під час здійснення заходів, направлених на боротьбу з корупцією та хабарництвом в митних органах, співробітники Служби безпеки України викрили і припинили протиправну діяльність заступника начальника одного з митних постів Львівської митниці та працівників суміжних служб, які налагодили корупційну схему отримання хабарів від суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності. Про це повідомляє прес-служба УСБУ у Львівській області.

Зокрема, учора оперативники СБУ затримали вказаного посадовця та працівників брокерських установ цього митного органу „на гарячому” під час отримання ними чергової незаконної винагороди в розмірі 7 600 доларів США та 885 Євро. Встановлено, що митник вимагав зазначену суму хабара від приватного підприємця за сприяння в митному оформленні вантажів. Під час огляду службових приміщень брокерських установ правоохоронці вилучили ще близько 3000 доларів США.

За матеріалами СБУ стосовно затриманого співробітника митниці органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара службовою особою, поєднане з вимаганням хабара). За цей злочин передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Триває слідство. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *