ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбудеться акція «Один із нас, один з людей...»

Львівський портал

|

З нагоди Всесвітнього Дня  психічного здоров’я та  Всесвітнього дня  бездомних людей у нашому місті відбудеться суспільно-мистецька акція «Один із нас, один з людей…», повідомляє прес-служба Львівської міськради. П

ротягом тижня у Львові відбудеться цілий ряд заходів. Сьогодні, 10 жовтня,  відбудеться круглий стіл на тему «Питання адаптації та ресоціалізації осіб з ментальними розладами в сучасних українських реаліях», Показ хф «Шоколад» та його обговорення, а також Поетичний вечір творчості пацієнтів  Львівського обласного психоневрологічного диспансеру.

А 11 жовтня о12 год. відбудеться майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки.  У середу, 12 жовтня, теж о 12 год. проведуть для всіх охочих і небайдужих показ хф «Вигнанець». 13 жовтня відбуватиметься майстер-клас з рукоділля. Місце проведення цих подій – Львівський обласний психоневрологічний диспансер що на вул.Коціловського,30 , актовий зал. Водночас 11 – 14 жовтня щоденно з 18 год відбуватиметься показ  кіноциклу «Самотність і Зустріч» та однойменна художня виставка за адресою вул. Коперніка, 40а.

Заключна подія тижня відбуватиметься 16 жовтня о 13 год. в «Музеї ідей», що на вул. Валовій, відбудеться символічне висаджування крокусів, поетичні читання, музичний джем-сейшн від гурту «Блек Джек», спілкування та частування.

«Людей, які зіткнулися з проблемою бездомності, людей з ментальними порушеннями, а також багатьох інших людей єднає спільний ворог – самотність.

Це поширене явище в великих містах, де спілкування з різними людьми відбувається короткочасно і поверхнево, а часу на встановлення тривалих і довірчих відносин не вистачає. Контакти не несуть емоційного навантаження, не ведуть до довіри та почуття безпеки. Самотність відчуватимуть молоді люди, які не можуть знайти собі необхідного, відповідного партнера, або літня людина, що втратила знайомих і близьких і не вміє, не може знайти спільну мову з представниками молодшого покоління.

Доки нас щось єднає (нехай навіть самотність), ми не є настільки самотніми, як видається на перший погляд.

Ми висадимо крокуси, які щороку зимують під снігом, і відроджуються навесні, символізують бездомних людей, яким також щороку доводиться ночувати просто неба. Різниця полягає в тому, що квітка під снігом знаходить життя, а бездомній людині в холоді скрутно. Запрошуємо усіх бути разом з нами!», – наголосила координатор акції Лариса Павільчук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *