ОСТАННІ НОВИНИ

Польська влада намагається проігнорувати львівську?

Львівський портал

|

Сьогодні, 10 жовтня, відбулася нарада керівництва Львівської обласної ради та облдержадміністрації щодо підготовки візиту голови Верховної Ради Володимира Литвина та маршалка сейму Республіки Польща Гжегожа Схетини до Львова. Поважні гості візьмуть участь в урочистостях з нагоди 350-ліття Львівського національного університету імені Івана Франка. Про це повідомляє прес-служба ЛОР.

Проте, як з’ясувалося, польська сторона запланувала відвідання меморіалу «Могила невідомого солдата» на Личаківському цвинтарі та покладання квітів – без участі української сторони. Перший заступник голови обласної ради Петро Колодій зазначив, що обласна рада наполягає, аби в цих заходах брали участь польська та українська сторони, які водночас вшанували би похованих на меморіалі УГА.

«Зважаючи на політичне значення цього меморіалу, вважаю, що необхідно  провести спільні заходи, за участі голів парламентів обох держав та місцевої влади. Це було б на користь добросусідським відносинам між Україною та Польщею», – зазначив П. Колодій.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *