ОСТАННІ НОВИНИ

На період Євро-2012 Польща дасть українцям «простий шенген»

Львівський портал

|

Польща підтвердила запровадження на період проведення Євро-2012 спрощеної процедури оформлення шенгенських віз українським громадянам на підставі квитків на футбольні матчі. Про це повідомив на брифінгу речник МЗС України Олександр Дикусаров.

За його словами, у цьому контексті, беручи до уваги відповідні норми Візового кодексу ЄС, з метою уникнення черг напередодні форуму, домовлено провести відповідну інформаційну кампанію в Україні із заохочення власників таких квитків заздалегідь, починаючи з березня 2012 року, звертатися до консульських установ Республіки Польща в Україні за оформленням віз.

О.Дикусаров поінформував, що 3-4 жовтня у Варшаві відбувся семінар з питань взаємодії консульських служб усіх держав – членів Європейського Союзу під час проведення масових спортивних заходів на прикладі Євро-2012.

За результатами семінару його учасники дійшли висновку про готовність консульських служб України і Польщі надати професійне всебічне сприяння консульським установам країн Євросоюзу під час відвідання їхніми вболівальниками матчів у рамках найважливішого футбольного форуму Європейського континенту. Зокрема, було детально обговорено наявні можливості швидкого й ефективного реагування на будь-які проблемні ситуації, пов’язані з перебуванням в Україні і Польщі організованих груп та індивідуальних відвідувачів чемпіонату.

У рамках семінару також відбулися презентації заходів, що вживаються обома країнами – господарями Євро-2012 на законодавчому, безпековому і логістичному напрямах роботи, спрямованої на забезпечення успішного проведення чемпіонату.

За підсумками зустрічі польська сторона у контексті свого нинішнього головування у Раді ЄС та Єврокомісії вийшла з ініціативою щодо запозичення всіма країнами Євросоюзу позитивного польсько-українського досвіду із забезпечення майбутніх широкомасштабних спортивних заходів.

УНІАН

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *