ОСТАННІ НОВИНИ

Реформи приречені, бо українці не вірять владі - експерт

Львівський портал

|

Цього року соціальне самопочуття українців вперше в історії стало майже позитивним. Тобто, по суті, українці задоволені життям в своїй країні, хоч і скаржаться на погіршення матеріального становища

Як передає кореспондент «Коментарів», про це повідомив генеральний директор дослідницької компанії TNS Микола Чурилов на прес-конференції, присвяченій підсумкам 20-річчя незалежності України.

Зокрема, як зазначив Чурилов, цього року індекс соціального самопочуття українців вперше склав 40 балів – або умовний «0». «Всі попередні роки цей показник був нижчий. Однак, незважаючи на тенденцію до поліпшення ситуації, якщо ми подивимося на окремі показники, які входять в цей індекс, то побачимо, що ряд показників все одно залишається дуже низьким, особливо останнім часом, і це тягне вниз весь індекс. Наприклад, можливість повноцінно проводити відпустку, юридична допомога у захисті своїх прав та інтересів, необхідна медична допомога, можливість підробляти залишаються у респондентів на останніх місцях», – пояснив Чурилов.

Також, за його словами, в країні спостерігається різке падіння довіри населення до всіх інститутів державної влади. Що, в свою чергу, свідчить: будь-які реформи, запропоновані державою, зараз практично приречені, оскільки будуть сприйматися суспільством негативно.

Крім того, соціолог звернув увагу і ще на один цікавий момент. «Порівняно з квітнем попереднього року оцінка економічної ситуації в країні хоч незначно, але зросла, хоча і залишається досить низькою – близько 3 балів за 10-бальною шкалою. У той же час, оцінка матеріального становища сім´ї в українців, хоча і так само незначно, але впала, досягнувши 3,3 бали з 10 можливих». І це, по суті, невеликий парадокс, оскільки зазвичай ці показники йдуть в зв´язці. Дати ж пояснення такому дивному незбігу соціологам поки важко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *