ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині з початку року затримали 104 наркоторговців

Львівський портал

|

З початку цього року у Львівській області затримали 104 наркоторговців. В прокуратурі області зазначають, що фактів збуту наркотиків збільшилось на 10,5%, а більшість з затриманих є лише «низовими» розповсюджувачами наркотиків, а великих наркоторговців ніхто не шукає. Про це повідомляє прес-служба прокуратури у Львівській області.

Прокурор Львівщини Віталій Ковбасюк піддав критиці роботу управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків ГУ МВСУ у Львівській області по виявленню злочинів, пов’язаних із збутом наркотичних засобів.

Зокрема, незважаючи, що органами внутрішніх справ у сфері обігу наркотичних засобів у поточному році порушено 658 кримінальних справ, до відповідальності за ст.44 КУпАП притягнуто 349 осіб, однак для проходження медичного огляду ними видано лише 85 направлень. Водночас факти ухилення 80 осіб від проходження такого огляду залишено працівниками міліції без реагування, приводи їх до наркологічного закладу не застосовувалися. Жодного протоколу за ухилення від медичного огляду у минулому та поточному роках не складено. Заходів щодо направлення наркозалежних громадян на примусове лікування не вжито.

Незадовільною також визнано діяльність митниці по виявленню фактів контрабандних поставок в Україну наркотичних засобів та психотропних речовин. Так, впродовж першого півріччя поточного року оперативними відділами Львівської митниці не виявлено жодного кримінально – караного випадку незаконного переміщення через митний кордон України наркотичних засобів.

Низькою виявилась також ефективність роботи спецпідрозділів УСБУ у Львівській області та УБОЗ ГУ МВСУ у Львівській області по виявленню злочинних угрупувань, які організовуюють міжнародний та внутрішній наркотрафік. Окрім цього, на нараді відмічено фактичну бездіяльність підрозділів транспортної міліції по виявленню фактів ввезення і перевезення наркотичних засобів та психотропних речовин на території Львівської області залізничним та авіатранспортом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *