ОСТАННІ НОВИНИ

Через несприятливі погодні умови у Львові зросте вартість квартплати

Львівський портал

|

У Львові цього місяця вартість квартплати зросте у середньому на 3 коп. на 1 кв. м. житла, інформує прес-служба Львівської міськради.

Як зазначили в департаменті житлового господарства та інфраструктури, перевізники повідомили про те, що  в липні кількість накопиченого та вивезеного сміття є значно більшою у порівнянні з попередніми місяцями. Перевірки, проведенні районними адміністраціями, підтверджують ці факти. Ріст обсягів ТПВ зафіксовано ЛКП «Збиранкою», де всі машини з ТПВ зважуються перед заїздом на полігон та після виїзду з нього.

 «Наслідком збільшення обсягів сміття буде  зростання оплати з утримання будинків та прибудинкової території  в порівняні з попереднім місяцем. Зростання передбачається на рівні квітневих розрахунків за утримання будинків та прибудинкової території в період підготовки до Великодніх свят», – зазначив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Володимир Олійник.

«Вартість квартплати зросте у середньому на 3 коп. на 1 кв. м. житла. Так, в нашому районі кількість вивозу сміття збільшилась на 51 тис. кг. Однак така динаміка була і минулого року. В липні починалося зростання, воно тривало до жовтня, після чого йшов спад, і лише після цього вивіз сміття знов виходив на рівень травня», – розповів начальник відділу житлового господарства Франківської районної адміністрації Орест Тимчишин.

Як розповіли в департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР, причин для збільшення кількості побутових відходів є декілька. «Однією з них є несприятливі погодні умови, які були у Львові в липні. Часті дощі стали причиною збільшення ваги сміття. Також важливим фактором є процес заготівлі та консервації продуктів на зиму, а також збільшення вживання городини в літній період», – зазначив Володимир Олійник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *