ОСТАННІ НОВИНИ

На вулиці Городоцькій відновлюють 100-літній каналізаційний колектор

Львівський портал

|

На вул. Городоцькій поблизу церкви Ольги та Єлизавети триває влаштування колодязних шахт на старому австрійському колекторі для заміни каналізаційних випусків від будинків. За словами заступника головного інженера ЛМКП «Львівводоканал» Володимира Васильченка, колектор заляже на глибині 10-12 м, а подекуди й 15 м. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«На більшій глибині – 40 м – у Львові є ще тільки один колектор, який пролягає від вул.Кульпарківської до пр.Чорновола», – зазначив Володимир Васильченко.

Каналізаційний колектор на вул. Городоцькій забезпечує каналізування мікрорайону Привокзальний та вул. Городоцької аж до центру. Побудований 100 років тому, колектор є прохідний, розміром 2,7 на 1,8м, транспортує господарсько-побутові та дощові стоки.

Обстеження фахівців засвідчило загалом добрий стан колектора. Відтак, санації (відновлення) потребують лише певні ділянки. Роботи по санації колектора (заповнення виявлених тріщин двохкомпонентною сумішшю) виконує  компанія «Техноресурс».

«Цей колектор був збудований в часи Австрійської імперії англійськими інженерами», – зазначив інженер ЛКП «Львівавтодор» Даниїл Куліков.

«Колектор є дуже важливим, оскільки каналізує стоки з величезної території Львова старої забудови, з промислових підприємств. Тому його збереження та підтримання функціонування є нашою нагальною потребою. Вже проводяться роботи з заміни прийомних колодязів, які приймають стоки на глибині і подають в колектор. Складність роботи полягає в тому, що треба замінити прийомні колодязі до колектора. Це глибина 11-15 метрів в різних точках, тому виконати їх в даних геологічних умовах дуже складно».

Як розповів інженер компанії «Онур» Віктор Онищук, загалом роботи виконано на 20%.

Загалом, на вул.Городоцькій є 16 колодязів, які залягають на глибині понад 7м.

Паралельно триває прокладання магістрального водогону.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *