ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий обіцяє нову транспортну мережу в липні

Львівський портал

|

У Львові продовжують працювати над реорганізацією руху громадського транспорту.  Цим комплексним питанням займається французька консалтингова компанія «Louis Berger», спеціалісти НУ «Львівська політехніка» та Львівської міської ради. За новою транспортною схемою міста 50% перевезень здійснюватимуть автобуси середньої місткості, центром курсуватиме лише 6 маршрутів. Про це повідомив під час брифінгу міський голова Андрій Садовий, інформує прес-служба ЛМР.

«Нова транспортна схема є набагато вигідніша, бо робить ухил на великі автобуси, на комунальний транспорт. Протягом року маємо закупити ще 60 нових тролейбусів, що значно покращить транспортне сполучення в місті», – розповів міський голова Андрій Садовий.

«Для створення оновленої інфраструктури пасажирських перевезень необхідно було розробити типовий договір на  надання послуг перевезень громадським транспортом з ЛКП «Львівелектротранс» та з приватними операторами; запровадити систему електронного продажу єдиного квитка; розробити стратегію управління паркуванням та схему мережі громадського транспорту. На сьогодні робота над розробкою транспортної схеми міста є на завершальному етапі. Невдовзі нова транспортна схема буде винесена для громадського обговорення», – розповідають у департаменті житлового господарства та інфраструктури.

Вирішено, що аби максимально розвантажити центр від великої кількості маршрутних таксі, необхідно запустити 6 радіальних маршрутів, які курсуватимуть від периферійних районів міста до центру, і тільки ці автобуси будуть заходити у центральну частину міста. Без змін залишаються схеми руху електротранспорту (нагадаймо, у місті є 9 трамвайних та 10 тролейбусних маршрутів), також буде запущено 40 хордових маршрутів, які курсуватимуть між периферійними районами міста, не заїжджаючи до центру міста.

При розробці маршрутів враховано можливість доступу до соціальних об’єктів, таких як приміський та центральний вокзали, основні лікарні, адміністративні споруди тощо. Також оцінено транспортне сполучення спальних районів відповідно до кількості мешканців, які в них проживають. У центральній частині міста курсуватиме 6 радіальних маршрутів та маршрути електротранспорту, проти 31 автобусного маршруту, які сьогодні перетинають центр. За прогнозами спеціалістів НУ «Львівська політехніка» 48% перевезень здійснюватиме електротранспорт та автобуси великої місткості, ще 50% перевезень здійснюватиметься автобусами середньої місткості.

«23% перевезень здійснюватимуть міські трамваї, 16% – тролейбуси, 13% – автобуси великої місткості, ще 48% перевезень здійснюватиметься автобусами середньої місткості», – повідомив доцент кафедри транспортних технологій НУ «Львівська політехніка» Андрій Білоус.

Загальна кількість автобусних маршрутів зведена з 74 до 40. Забезпечено покриття маршрутами всієї території міста.

Довідка          

Заснована в 1975 році, компанія Louis Berger (Фрнація) www.louisberger-france.com/  є частиною Berger Group – однієї з найбільших у світі компаній, яка надає консультаційні послуги в галузі інфраструктурного інжинірингу, захисту довкілля та економічного розвитку і працює в різних секторах промисловості, видах послуг та географічних регіонах. Основними напрямками діяльності Louis Berger є такі галузі: транспорт (автомобільний, залізничний, морський та авіаційний), водопостачання та каналізація, енергетика, управління інфраструктурними проектами, управління людськими ресурсами та підготовку персоналу, підвищення обізнаності громадськості та заохочення інвестицій, приватизація й розвиток МСП.

Кожного року Berger Group реалізує близько 1000 нових проектів. За більше, ніж 55 років своєї діяльності компанія працювала в понад 140 країнах світу. Протягом десятиліть Berger Group входить до списку 10 кращих найбільших консалтингових компаній світу. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *