ОСТАННІ НОВИНИ

Адвокат Тимошенко “відчуває”, що їй дадуть 7-8 років тюрми

Львівський портал

|

Захисник екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко впевнений, що вона може отримати від 7 до 8 років “прямого ув’язнення” без будь-яких умовних термінів. Про це він заявив в ексклюзивному коментарі УНН, відповідаючи на заяву прокурора Лілії Фролової стосовно того, що стаття, яка інкримінується Ю.Тимошенко, не передбачає умовного терміну ув’язнення.

“Стаття, яка інкримінується Ю.Тимошенко, дійсно не передбачає умовного терміну. Ця стаття передбачає від 7 до 10 років прямого ув’язнення і не передбачає умовного терміну. У мене є дуже жорстке відчуття, що Юлія Володимирівна отримає від 7 до 8 років прямого ув’язнення без будь-яких умовних”, – сказав С.Власенко.

Він також зазначив, що суддя Р.Киреєв не хоче керуватися вимогами Кримінально-процесуального кодексу і розглянути справу якомога швидше. Окрім того, він назвав необґрунтованими “закиди прокуратури” щодо того, що захист Ю.Тимошенко намагається затягти розгляд цієї справи.

“Я сподіваюся, що під час судового засідання 4 липня суддею будуть проведені дії, які передбачені відповідними статтями КПК. Тобто, суддя буде зобов’язаний надати можливість всім учасникам процесу заявити клопотання. Я думаю, що ми будемо перебувати і тій стадії, що не буде ніякого форс-мажору”,- сказав С.Власенко.

Він також зазначив, що у справі Ю.Тимошенко є 38 свідків, яких викликає прокуратура. Серед свідків є Президент України (2005-2011 рр.) Віктор Ющенко, а також нинішній Прем’єр-міністр України Микола Азаров.

Нагадаємо, вчора, 29 червня, прокурор Лілія Фролова, яка підтримує державне обвинувачення у справі Ю.Тимошенко, сказала, що “сторона захисту Тимошенко побудувала свої виступи на матеріалах кримінальної справ”.

Прокурор також додала, що будь-які спроби політизувати судовий процес щодо Ю.Тимошенко є недоречними, а також висловила думку, що сторона захисту намагається цей процес затягти.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *