ОСТАННІ НОВИНИ

Літургія до 10-річчя приїзду Папи Римського зібрала у Львові майже 40 тисяч віруючих

Львівський портал

|

Близько 40 тисяч віруючих взяли участь в сьогоднішній Святій Літургії на честь 10-річчя від приїзду Папи Римського Івана Павла ІІ в Україну.

Літургії відбулася на площі перед храмом Різдва Пресвятої Богородиці у Львові, очолив її Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ. Разом із ним співслужили Генеральний секретар Синоду єпископів Католицької церкви архієпископ Микола (Етерович), архієпископ Львівський Ігор та низка єпископів і священиків.

Місце для літургії було вибрано не випадково, адже саме біля цього храму відбулася зустріч Івана Павла ІІ з українською молоддю.

У проповіді Блаженніший Святослав зазначив, що 10 років тому Папа Римський прибув до України як звичайний прочанин, «щоби зануритися в повсякденне життя українців, побачити і почути їх болі, перейнятися історією нашої церкви».

«Він наче витягнув нас із хаосу сучасного життя і своїм словом потягав нас до Христа… Він пояснив, що таке свобода – справжня свобода, це коли ми наближаємося до Христа, коли ми обираємо його» – наголосив Глава УГКЦ і додав, що слова, які 10 літ тому посіяв Папа, тепер приносять рясні плоди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *