ОСТАННІ НОВИНИ

За місяць на Львівщині водії автобусів скоїли 1327 порушень правил дорожнього руху

Львівський портал

|

На Львівщині за місяць водії автобусів скоїли 1 327 порушень правил дорожнього руху. Порушення зафіксували інспектори ДАІ під час профілактичної операції «Автобус-2011». Про це повідомляє прес-служба обласного управління ДАІ.

У трьох випадках водії керували у стані алкогольного сп’яніння; у 76 – перевищували швидкість руху; у 233 – порушили правила зупинки транспортних засобів під час висадки пасажирів; у 16 – експлуатували транспортний засіб, який своєчасно не пройшов державний технічний огляд або їхав без талону техогляду; в 11 – перевозили пасажирів, не пройшовши передрейсового медичного огляду або контролю технічного стану транспортного засобу.

За цей період в області виявлено 765 технічно несправних автобусів, у тому числі: 71 – з несправним або заблокованим аварійним виходом; 42 – з незаконно встановленими додатковими місцями для сидіння; 6 – переобладнаних для роботи на газовому паливі з порушенням вимог законодавства; 6 – встановленим зчіпним пристроєм для буксирування причепів будь-якого типу або багажником, не передбачених технічною документацією на автобус; 7 – технічно несправних автобусів, задіяних до перевезення організованих груп дітей.

Згідно зі статтею 265-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення тимчасово затримано 20 автобусів, а ще заборонено експлуатацію 320 автобусів з тимчасовим вилученням талону про проходження державного технічного огляду – на підставі статті 265-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За цей період у результаті виявлених порушень видано 112 приписів Державтоінспекції, а працівниками Головавтотрансінспекції складено 72 акти.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *